למה שיהיה אכפת לגברים מאלימות מינית?

1. גברים אונסים
רובן המכריע של עבירות אלימות מינית מבוצעות על ידי גברים.
גם כאשר גבר הוא הנתקף, התוקף הוא לרוב גבר.

2. גברים נאנסים
אנחנו לא רוצים לחשוב על זה, ומעדיפים גם לא לדבר על זה, אך העובדה היא שגם גברים יכולים להיות מותקיפים מיניות. מחקרים מראים ששיעור מדהים של 10-20% מכלל הגברים מותקפים מינית בשלב כלשהו בחייהם. גברים אינם מחוסנים מפני מגיפת האלימות המינית, וגברים שהותקפו אינם חסינים מפני הסטיגמה שהחברה מדביקה לקורבנות תקיפה מינית. גם גברים שהותקפו סובלים לעיתים קרובות מיחס חשדני, "מואשמים" בהומו איות או בכך שבדרך כלשהי הביאו זאת על עצמם. ממש כמו הנתקפות, גם הנתקפים מעדיפים פעמים רבות שלא לדווח, לא לספר, ולסבול בשקט כשסודם שמור עמם.

3. האונס מגביל גברים
כיוון שכולנו יודעים שיש בעולם גברים שאונסים, וכיוון שידוע כי יותר מ-80% מהנאנסות מכירות את הגבר שתקף אותן, בלתי אפשרי להבדיל בין הגברים שחברתם בטוחה לבין אלו שהשהייה בחברתם עלולה להיות מסוכנת. קשה להבדיל בין גברים שאפשר לסמוך עליהם לבין אלו שאסור לבטוח בהם. קשה לדעת מי הגבר שיאנוס אותך ומי לא. התוצאה היא חברה שבה כולם צריכים להיות זהירים, שבה היחסים בין גברים לנשים מהולים תמיד בחששות ובחשדות, שבה האינטימיות מוגבלת תמיד על-ידי איום של אלימות, ושבה הגברים הם תמיד "אנסים בפוטנציה".

4. גברים מכירים נפגעים
בשלב כלשהו בחייו של כל גבר, יש סיכוי שמישהי או מישהו קרובים אליו יספר לו שהיו קורבן לאלימות מינית ויבקשו את עזרתו. נוכחות גברית תומכת בתהליך החלמה של נפגעים יכולה להיות יקרה מפז.

5. גברים יכולים להפסיק לאנוס
אונס הוא בחירה. לעתים גברים בוחרים להשתמש במין ככלי נשק המקנה להם עצמה ושליטה. כל הגברים יכולים למלא תפקיד חיוני בתהליך זה אם יקראו תיגר על הגישות ועל ההתנהגויות התומכות באונס ויעזרו להעלות את המודעות להשלכות המזיקות של אלימות מינית. בכל פעם שגבר נוסף מצרף את קולו לקולן של הנשים הזועקות כנגד אונס ותקיפה מינית, העולם שלנו נעשה מקום מעט בטוח יותר לכולנו.